Faq

Veel Gestelde Vragen

Hieronder staan de vragen die ik regelmatig ontvang beschreven met de antwoorden.

We willen graag een kennismakingsgesprek?

 • Leuk, ik nodig jullie graag uit bij mij thuis voor een kop koffie of thee. In alle rust kunnen jullie mijn demo fotoboeken bekijken en kletsen we over jullie bruiloft.

We wonen verder weg. Hoe kunnen we kennismaken?

 • Voor mij geen probleem. Skype is een fijne manier om elkaar te zien en te spreken.

Spreken we elkaar nadat we geboekt hebben nog een keer?

 • Via de mail neem ik zo’n 4 tot 6 weken voor jullie bruiloft contact op om de laatste puntjes op de i te zetten. Vaak is dat voldoende. Hebben jullie naast de trouwreportage ook een loveshoot geboekt dan zien we elkaar uiteraard tijdens de fotoshoot nog eens.

Hoelang duurt het voor we onze foto’s krijgen?

 • Alle trouwreportages verwerk ik in volgorde van trouwdatum. Gemiddeld genomen duurt het 8 tot 12 weken. Eerst word er kort na jullie trouwdag een preview uitgezocht, daarna volgen de geselecteerde bewerkte foto’s. Samen met de download voor de foto’s ontvangen jullie een link naar jullie fotoblog om te delen met familie en vrienden.

Hoe ontvangen we onze foto’s?

 • De bewerkte geselecteerde foto’s stuur ik jullie in hoge resolutie via From Smash. Hier kunnen jullie ze gedurende 1 week bekijken en downloaden.

Bewaar je onze foto’s ook?

 • Jazeker. De gemaakte foto’s bewaar ik nog 3 maanden nadat jullie de foto’s hebben ontvangen. De bewerkte foto’s maken 2 jaar na jullie bruiloft plaats voor andere foto’s.

Moeten we zelf ook een back up maken van de foto’s?

 • Een eigen back is een echte aanrader. Met computersystemen kan helaas altijd iets gebeuren waardoor de foto’s niet meer te gebruiken zijn. Bewaar ze daarom op verschillende systemen. Branden jullie ze op een DVD dan adviseer ik om ieder jaar een nieuwe kopie te maken. Van een DVD is inmiddels bekend dat ze niet het eeuwige leven hebben.
  Ook USB sticks en dergelijke kunnen kapot.

Wat is je werkgebied?

 • De meeste bruiloften die ik fotografeer vinden plaats in Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel. Noord Nederland dus. Trouwen jullie ergens anders in Nederland en willen jullie graag dat ik kom om te fotograferen? Voor mij geen probleem.

Ben je aanwezig op de voor- of achtergrond tijdens onze trouwdag?

 • Tijdens de ceremonie ben ik zo onopvallend als mogelijk aanwezig. Ik kijk, observeer en fotografeer wat er gebeurt.