Help, onze trouwfotograaf…

Help onze trouwfotograaf…

… is ziek en we trouwen al over een paar dagen.

… kan toch geen vrij krijgen van het werk.

Een nachtmerrie

Enkele horror scenarios waar toch best veel bruidsparen mee te maken krijgen. Natuurlijk kun je in plaats van trouwfotograaf er ook DJ of welke op zichzelf werkende in de trouwbranche neerzetten. Omdat ik alleen als trouwfotograaf werk komen vooral de nachtmerries daarover mij ter ore.

Ieder jaar weer vanaf de start van het trouwseizoen tot het einde komen ze voorbij in de groepen waar aanstaande (vooral) bruiden met elkaar over hun bruiloft kletsen.

Met zorg is er ruim of enkele weken van tevoren een trouwfotograaf uitgezocht en geboekt. Maar dan komt dat ene telefoontje, mailtje of appje “sorry ik kan geen vrij krijgen van mijn werkgever / ik ben ziek”. En dan?

Even spat die roze wolk uit elkaar. De meeste van mijn collega’s zullen een collega hebben om de bruiloft over te nemen. Maar vaak genoeg horen we dat jullie als bruidspaar aan jullie lot worden over gelaten. Daar zit je dan zonder trouwfotograaf.

Bruidsfotografie Drenthe

Voorkomen

Steeds weer als ik dit soort verhalen hoor / lees ben ik blij dat ik als trouwfotograaf lid ben van een groep serieuze en professionele trouwfotografen op Facebook. Wanneer 1 van ons onverhoopt niet kan weet ik zeker dat er altijd een waardevolle en goede collega is die het bruidspaar helpt met het maken van de foto’s van de bruiloft. En bij hele hoge nood, wanneer het heel kort dag is hebben we een groepsapp.

Moraal van dit verhaal. Als jullie een fotograaf uitzoeken. Vraag heel goed wat er gebeurt als hem of haar iets overkomt en jullie trouwreportage niet kan fotograferen! En vraag ook aan alle andere leveranciers of en hoe ze dit geregeld hebben.

Uit alle verhalen komt duidelijk naar voren dat dit vooral gebeurt bij de low budget (750 euro voor de hele dag en lagere tarieven). Goedkoop is vaak toch echt duurkoop.

Help onze trouwfotograaf

Zorg dat het jullie niet overkomt en boek een professional.