Het regent op onze trouwdag

Het regent op onze trouwdag, en nu? Ja dat komt voor want we wonen nog steeds in Nederland en daar zijn lang niet alle zomerse dagen ook echt zomers en zonnig. Maar hoe moet dat nu met de trouwfoto’s? Een vraag die wij als trouwfotografen heel vaak horen in de aanloop naar een bruiloft.

De foto’s in deze blog zijn gemaakt terwijl het regende. Kijk maar naar de regendruppel op de schouder van de bruidegom. Doordat het regende heeft de achtergrond, het water, meer dynamiek.

Wees gerust

Ook als het regent kunnen er nog prima trouwfoto’s buiten gemaakt worden. Buiten? Ja buiten. Oké de foto’s hebben geen zon maar echt de regen heeft ook zijn charmes. Pas als het echt hard regent is een binnen locatie noodzakelijk.

In het bos zijn de bomen met alle bladeren een natuurlijke paraplu. Als je niet te bang bent dat je trouwjurk wat nat en onderaan de randen vies zal worden kan de fotoshoot prima buiten gemaakt worden. En weet je, je trouwjurk wordt toch wel vies.

het regent op onze trouwdag

Schoenen die tegen een stootje kunnen of nog beter laarzen aan. Voor iedereen een grote paraplu. De jurk omhoog en gaan. Neem een groot stuk plastic mee om op te staan en foto’s maken maar.

Binnen locatie

Liever toch op safe voor de fotoshoot? Dan is een binnen locatie ideaal. Tegelijk is het vinden van een binnenlocatie ook een hele uitdaging. Er zijn niet veel geschikte locaties. Daarnaast vragen ze er bijna allemaal ook geld voor. Bedragen tussen 100 en 200 euro zijn heel normaal. Meer hierover en mijn favoriete binnenlocatie in een aparte blog.

Het regent op onze trouwdag

Is dus echt geen reden voor paniek en stress. Geniet en vertrouw op jullie trouwfotograaf. En onthou, trouwfoto’s met regen zijn super leuk en kunnen gewoon buiten gemaakt worden.