Hilda

Zeg maar gewoon Hilda en geen u, geen mevrouw maar je of jij want ook al zegt mijn paspoort dat ik vorig jaar 40 ben geworden, zo voel ik mij absoluut niet. Ik zeg altijd dat ik voor de zoveelste keer mijn 25ste verjaardag vier.

Samen met mijn gezin en onze dieren (ik ben echt gek op dieren) wonen we in Annerveenschekanaal. Een klein dorp in Drenthe op de grens van Groningen. Heerlijk ruim en midden in de natuur.

Fotograferen doe ik al zolang ik mij kan herinneren. Eerst af en toe met de toen nog analoge spiegelreflex camera (je weet wel waar een rolletje in moest en je enkele dagen moest wachten op het resultaat) van mijn ouders wanneer mijn wegwerpcameratje vol was. Toen ik een jaar of 9 was kreeg ik mijn eerste camera, een mintgroene weet ik nog. Hij kon niets behalve een foto maken. Later werd het er eentje met een zoomoptie. Uiteindelijk was ook dat niet meer genoeg en kocht ik een analoge spiegelreflex camera.

Sinds Mei 2005 sta ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Eerst onder een andere naam (In Portret) en sinds enkele jaren ben ik bekend onder de naam Pixel Us. Achter deze naam zit een hele filosofie. Ik wilde weer 2 woorden, kort maar ook krachtig en modern. De X verwijst naar het feit dat ik graag wat extra’s doe voor mijn bruidsparen. De L is de eerste letter van onze dochter haar naam. Vrij vertaald is Pixel Us “fotografeer ons” en dat doe ik met liefde.

Fotografie

Ik fotografeer vooral bruiloften.

In mijn vrije tijd

Wat ik doe als ik niet fotografeer? Heerlijk genieten van de dieren. Of samen met mijn man en dochter met de wind in de zeilen op het water. Op de zondagen tijdens het raceseizoen kijken we altijd de Formule 1 wedstrijden, want ik hou van snelheid en auto’s. Ook een goed boek (ik lees echt bijna alles) op de bank met onze katten naast mij is genieten. Cappuccino er bij, hmmm. Lange wandelingen met onze hond ook daar kan ik van genieten en zo hou ik mijn conditie op peil.

Werkwijze

Verplicht lachen naar het vogeltje? Welnee dat is helemaal niet nodig als jullie dat niet willen. Spontane, ongedwongen en romantische foto’s. Want iedereen is mooi en fotogeniek op zijn en haar eigen manier. Tijdens het fotoshoot deel van de bruidsreportage help ik jullie. Een heerlijk moment om samen te zijn en van elkaar te genieten. En dat fotografeer ik. Zo krijgen jullie foto’s precies zoals jullie zijn.

Werkgebied

Als trouwfotograaf fotografeer ik veel bruiloften in Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel. Trouwen jullie ergens anders? In Nederland of daar buiten? En willen jullie mij graag erbij hebben? Ook dat is geen probleem. Waar jullie ook gaan trouwen. Ik ga graag met jullie mee! Autorijden is voor mij geen straf, ik doe het graag.